Voertuig

Een financiering voor een scooter afsluiten

De scooter is een ideaal vervoermiddel en is erg populair onder jongeren, maar ook steeds meer oudere mensen ontdekken de scooter om zich van de ene naar de andere plek te verplaatsen.

Nu zijn er verschillende manieren om een scooter te kopen en te financieren. Als u geld gespaard heeft, kunt u de scooter contant afrekenen. Voor mensen die geen spaarpotje hebben, zijn er echter ook mogelijkheden waardoor men ook op een leuke scooter kan rondrijden.

Scooter Lease als financiering

Net zoals een personenauto, kan men ook een scooter te leasen. De kosten van de scooterlease kunt u in veel gevallen financieren met de vergoeding die u van uw werkgever krijgt voor het woon-werk verkeer. Bijkomend voordeel is dat u niet langer in een file hoeft te staan op weg naar uw werk, en daarnaast is het heerlijk om in de zomer op een scooter te rijden in plaats van in een benauwde auto. Ook mag u bij scooterlease gebruik maken van de scooter buiten uw werk om, en tevens geldt er geen fiscale bijtelling voor dit transportmiddel.

Persoonlijke lening afsluiten voor een scooter

Het is ook mogelijk om een scooter te kopen met financiering door middel van een persoonlijke lening. Bij dit soort leningen weet u vooraf hoe lang u moet betalen, het te lenen bedrag is bekend en de hoogte van de aflossing is bekend. Verdere kenmerken van een persoonlijke lening zijn:
• U kunt bedragen lenen van €1500 tot wel €75000.
• Het is een lening waar u een vaste rente voor betaalt.
• Het bedrag wordt in een keer op uw rekening gestort, zodat u er gelijk over kunt beschikken.
• De lening is normaliter inclusief overlijdensrisicodekking, waardoor nabestaanden bij overlijden niet met een restschuld blijven zitten.
• De vaste looptijd bedraagt minimaal zes maanden.

Scooter met een persoonlijke lening van de ING

De meeste banken verstrekken persoonlijke leningen. Hier kunt u lezen hoe het traject van de persoonlijke lening bij de ING bank werkt. Het aanvragen kan via het internet, en start met het invullen van een vragenformulier op de website ing.nl. Na beoordeling van de ING bank krijgt u per mail bericht of de aanvraag wordt gehonoreerd. Deze aanvraag wordt ook getoetst op een eventuele BKR notering. Hierna ontvangt u een offerte voor de persoonlijke lening in de brievenbus. Deze moet u ingevuld retourneren met de gevraagde stukken, zoals kopie paspoort en dergelijke. Tot slot ontvangt u het contract van de persoonlijke lening, wordt het geld gestort en is het tijd om op zoek te gaan naar een mooie scooter.